Cambuur geeft zwaar gehavend NAC extra draai om de oren in topper

20-10-2020 21:04
135

SC Cambuur heeft een gehavend NAC Breda dinsdagavond een forse tik uitgedeeld in de Keuken Kampioen Divisie. De Leeuwarders wonnen de topper in Breda overtuigend met 0-4.

De thuisploeg moest vanwege het coronavirus onder anderen Lex Immers, Thom Haye, Jethro Mashart en Colin Rösler missen, terwijl ook trainer Maurice Steijn nog ontbrak. De van FC Eindhoven overgekomen Kaj de Rooij maakte wel zijn debuut. Ook Anouar Kali speelde voor het eerst sinds mei 2019 een wedstrijd voor NAC. Veel plezier beleefden de twee daar echter niet aan.

Voor rust bleef de schade nog enigszins beperkt voor de Brabanders, al opende Giovanni Korte wel de score. Hij sloeg in de rebound toe nadat Jamie Jacobs op de paal had gekopt: 0-1. In de tweede helft toonde Cambuur geen genade: Mitchel Paulissen, Korte en Jacobs voerden de score op. De ploeg van coach Henk de Jong klimt daardoor over NAC heen op de ranglijst. Het verschil tussen de nummers één en twee is één punt. NAC heeft nog wel een duel tegoed.

Jong PSV - NEC
NEC scoorde liefst tien keer in zijn laatste twee duels, maar had beduidend meer moeite met Jong PSV. Kristófer Kristinsson opende kort voor rust zelfs de score voor de Eindhovenaren. Pas vier minuten voor tijd redde Thomas Beekman een punt voor de Nijmegenaren.