Blind enthousiast: 'Hij heeft in dat opzicht best wel wat weg van Frenkie de Jong'

Blind enthousiast: 'Hij heeft in dat opzicht best wel wat weg van Frenkie de Jong'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 21:34di 20-10-2020 om 21:34

Daley Blind leeft in aanloop naar het Champions League-duel met Liverpool mee met Virgil van Dijk. De verdediger van Ajax is lovend over zijn mede-international, die een zware knieblessure heeft opgelopen.

"Hij is een voorbeeld voor heel veel spelers, een echte leider. Hij is een grote, sterke persoonlijkheid. Ik hoop dat hij sterk en heel snel kan terugkomen", zegt Blind tegen Ajax TV. "Hij is een hele goede verdediger, maar ik leer ook van hem in hoe hij zich buiten het veld opstelt als aanvoerder. Ook toen ik even wat mindere periodes had, heeft hij me een paar keer gebeld om te vragen hoe het met me ging. Dat heb ik altijd erg gewaardeerd."

Blind staat woensdag met Ajax tegenover het Liverpool van Van Dijk. De Oranje-international kijkt met vertrouwen uit naar het duel, nadat de Amsterdammers tegen sc Heerenveen sterk voor de dag kwamen. Onder meer het middenveld 'liep goed', oordeelt Blind. Mohammed Kudus werd tegen de Friezen uitgeroepen tot man van de wedstrijd. "Je ziet gewoon dat hij heel veel kwaliteit heeft. Ik denk dat hij ons zeker op weg gaat helpen. Het is een goede speler."

"Hij heeft nog wel wat dingen dat hij sneller kan handelen, want hij is nogal van de trucjes", vervolgt Blind over de Ghanees. "Maar daar kun je soms ook van genieten. Hij moet het nog wat afwisselen, maar het is een goede aanwinst." Blind snapt de vergelijkingen met Frenkie de Jong wel. "Hij kan een mannetje uitspelen en een versnelling maken. Hij heeft in dat opzicht best wel wat weg van Frenkie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws