'Barça-leiding houdt poot stijf: salarisverlaging van 30 procent op komst'

'Barça-leiding houdt poot stijf: salarisverlaging van 30 procent op komst'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 23:07di 20-10-2020 om 23:07

De salarisverlaging bij FC Barcelona gaat er komen, of de spelers dat nou willen of niet. De leiding van de Spaanse topclub is van mening dat de salarissen van de spelers met dertig procent naar beneden moeten om de toekomst van de club veilig te stellen.

Dat meldt Cadena SER. Barcelona is bezig om alles op papier te zetten. Zo zouden er clausules gebruikt worden, waarbij spelers beloond worden naar hun prestaties en wordt het loon verlaagd met dertig procent. Hier hoeft de club geen afspraak voor te maken met de spelers: ook wanneer ze niet akkoord gaan met het voorstel zet Barcelona de plannen door. De clubleiding vindt dat het in het belang van de club is, aangezien er anders salarissen van andere medewerkers niet betaald kunnen worden.

Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat de Barcelona-leiding en de spelers in 'oorlog' zouden zijn met elkaar. De spelers gaan niet akkoord met de plannen van het bestuur en houden hun poot stijf. Drie spelers, Marc-André ter Stegen, Clément Lenglet en Frenkie de Jong, zouden het wél eens zijn met de plannen van het Barcelona-bestuur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws