Valse start van PSG door Rashford, treffer Haaland niet genoeg voor Dortmund

20-10-2020 22:55 Laatste update: 23:00
24

Paris Saint-Germain is het nieuwe Champions League-seizoen begonnen met een nederlaag tegen Manchester United. De verliezend finalist van de afgelopen editie ging thuis met 1-2 onderuit door een late goal van Marcus Rashford. Ook Borussia Dortmund beleefde een valse start.

Paris Saint-Germain - Manchester United 1-2
Bij PSG begon Mitchell Bakker op de bank, terwijl er bij Manchester United opnieuw geen basisplaats was voor Donny van de Beek. De Oranje-international zag zijn ploeg uitstekend uit de startblokken komen. Na 23 minuten kwam de Premier League-grootmacht verdiend op voorsprong. Abdou Diallo beging een overtreding op Antony Martial. Keylor Navas redde de strafschop van Bruno Fernandes, maar de Costa Ricaan kwam te vroeg van zijn lijn. In de herkansing scoorde de Portugees wel.

PSG had de handen vol aan United, dat de rijen gesloten hield. Kylian Mbappé kwam er na rust wel doorheen, maar David De Gea bracht schitterend redding. Uiteindelijk was het Martial die de bal uit een hoekschop in eigen doel kopte: 1-1. Die meevaller gaf de Parijzenaars echter geen vleugels. Met Van de Beek als invaller binnen de lijnen, sloeg United kort voor tijd toe. Rashford plaatste de bal keurig in de hoek: 1-2.

RB Leipzig - Istanbul Basaksehir 2-0
In dezelfde poule was voormalig PSV'er Angeliño de grote man bij RB Leipzig in het duel met Istanbul Basaksehir. De Spanjaard opende na zestien minuten de score met een wondergoal: hij nam de bal heerlijk achter zijn standbeen aan, draaide razendsnel en liet doelman Günok kansloos. Daarmee was Angeliño nog niet uitgeraasd. Vier minuten later maakte hij er na een vlotte aanval via Yussuf Poulsen en Christopher Nkunku ook 2-0 van. De Duitsers namen daarna gas terug. Daar bracht ook invaller Justin Kluivert geen verandering in.

SS Lazio - Borussia Dortmund 3-1
SS Lazio rekende in Stadio Olimpico af met Borussia Dortmund. Het waren persoonlijke fouten die de Duitsers de das omdeden. Uitgerekend Ciro Immobile, oud-speler van Die Schwarzgelben, opende de score na een van fout van Thomas Meunier. Halverwege de eerste helft oogde de Dortmund-defensie ook niet solide bij een hoekschop van Luis Alberto, die via Luiz Felipe en keeper doelman Marwin Hitz in het doel verdween.

Met Wesley Hoedt als invaller hield Lazio na rust stand. Erling Haaland sloeg weliswaar toe met een kanonskogel, maar niet veel later maakte Jean-Daniel Akpa-Akpro aan alle spanning een eind.