'Advocaat kiest voor verrassende vervanger van geblesseerde Fer bij Feyenoord'

'Advocaat kiest voor verrassende vervanger van geblesseerde Fer bij Feyenoord'

21-10-2020 07:12 Laatste update: 08:39
81

Feyenoord speelt donderdagavond in het Maksimir Stadion in Zagreb met Lutsharel Geertruida op de plaats van de geblesseerde Leroy Fer. De jonge verdediger moet als defensieve middenvelder goed samenwerken met Uros Spajic en Marcos Senesi, de stoppers die achter hem staan.

Fer raakte afgelopen weekend geblesseerd en het Algemeen Dagblad verwacht dat Geertruida zijn plekje op het middenveld zal overnemen. De 20-jarige verdediger kan op dezelfde positie als Fer gaan spelen, maar zou ook als vijfde verdediger kunnen gaan fungeren. Dat zal donderdag duidelijk worden. Feyenoord reist woensdag met een eigen vliegtuig af naar Kroatië om in de avond nog te kunnen trainen in het stadion van Dinamo Zagreb.

Trainer Dick Advocaat kreeg ook goed nieuws uit de ziekenboeg. Zo is Eric Botteghin fit genoeg bevonden om op de reservebank plaats te nemen. De centrale verdediger uit Brazilië was lang afwezig met een hamstringblessure, maar is daar volledig van hersteld. Ook aankoop Christian Conteh is weer beschikbaar. De Duitse aanvaller zit, net als afgelopen zondag tegen Sparta, bij de wedstrijdselectie.