'Ik mag me daar van Hakim Ziyech niks van aantrekken en moet bij mezelf blijven'

'Ik mag me daar van Hakim Ziyech niks van aantrekken en moet bij mezelf blijven'

21-10-2020 07:27
26

Noussair Mazraoui kreeg bij Ajax veel hulp en steun van Hakim Ziyech. De Marokkaanse rechtsback, die woensdagavond in de basis zal staan als de Amsterdammers het opnemen tegen Liverpool, mist zijn landgenoot enorm.

Ziyech en Mazraoui trokken veel samen op bij Ajax en de verdediger stak veel van de naar Chelsea vertrokken spelmaker op. "Ik moet onthouden dat ik het voor mezelf doe en voor niemand anders, dus dat ik voortdurend het beste uit mezelf moet halen", legt hij uit in een groot interview in De Telegraaf. "Hij benadrukt ook dat er altijd meningen over me zullen worden gevormd, hoe goed ik het ook doe. Ik mag me er niks van aantrekken en moet van Hakim vooral dicht bij mezelf blijven."

Afgelopen weekend debuteerde Ziyech in de Premier League voor Chelsea en dinsdagavond speelde hij mee in de Champions League-wedstrijd tegen Sevilla. "Ik ben natuurlijk megatrots op hem, zoals hij ook zegt trots op mij te zijn. Dat is een bevestiging dat ik op de goede weg ben en geeft me veel vertrouwen. Natuurlijk mis ik hem erg. In de wedstrijd, maar ook zijn persoonlijkheid en gezelligheid. Elkaar een beetje plagen buiten de wedstrijd om. Gelukkig hebben we nog vaak contact."