AD: Ten Hag kiest voor Tadic in Ajax-spits en heeft ideale middenveld gevonden

AD: Ten Hag kiest voor Tadic in Ajax-spits en heeft ideale middenveld gevonden

21-10-2020 08:32 Laatste update: 08:41
61

Dusan Tadic speelt woensdagavond in de punt van de aanval bij Ajax wanneer de Amsterdammers het opnemen tegen Liverpool. Dat is de verwachting van het Algemeen Dagblad. Dinsdag op de persconferentie liet trainer Erik ten Hag doorschemeren dat hij voor de Serviër zal kiezen.

Mede door de wijze waarop Liverpool druk zet lijkt de coach voor Tadic in de spits te gaan kiezen. Daardoor zitten Lassina Traoré en Zakaria Labyad, die in de voorbije wedstrijden de rol van diepste aanvaller op zich namen, woensdagavond tijdens het eerste groepsduel van de Champions League dit seizoen op de bank.

Wedden

Meer odds

Daarnaast kiest Ten Hag voor hetzelfde middenveld als afgelopen zondagmiddag tegen SC Heerenveen, verwacht het AD. Dat betekent dat Ajax met 'de punt naar achteren' gaat spelen en dat Davy Klaassen als nummer zes zal optreden. Mohammed Kudus en Ryan Gravenberch zijn de aanvallend ingestelde middenvelders.

Voorin is er vanwege het doorschuiven van Tadic naar de spits een plekje vrij gekomen voor Quincy Promes, die waarschijnlijk op zijn oude vertrouwde positie als linksbuiten gaan spelen. David Neres zal zijn Braziliaanse collega Antony, die om onduidelijke redenen niet mee kan spelen, vervangen als rechtsbuiten.

Verwachte opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Kudus, Gravenberch; Neres, Tadic, Promes.