Feyenoord lijdt verlies door negatieve transferbalans: 'Hebben we bewust gedaan'

Feyenoord lijdt verlies door negatieve transferbalans: 'Hebben we bewust gedaan'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 09:24wo 21-10-2020 om 09:24

Feyenoord heeft ondanks de uitbraak van het coronavirus een positief bedrijfsresultaat van een half miljoen euro weten te realiseren op het seizoen 2019/2020. De Rotterdammers boekten wel een negatief netto resultaat van 6,7 miljoen euro.

Dat kwam mede door een negatief resultaat van 9 miljoen euro op transfers, legt financieel directeur Pieter Smorenburg uit. "We hebben de selectie bewust bij elkaar gehouden en geen afscheid willen nemen van onze belangrijkste en getalenteerde spelers", zegt hij op het clubkanaal. "Ook is er maar bescheiden geïnvesteerd in nieuwe, talentvolle en jonge spelers. Dat leidt later tot meer inkomsten en hogere transfersommen."

Smorenburg, die de supporters van Feyenoord bedankt voor hun bijdrage, weet dat de financiële toekomst van de Stadionclub onzeker blijft. "De toekomst laat zich dezer dagen helaas nog slechter voorspellen dan normaal. Maar we zijn een flexibele, strijdlustige en nog steeds gezonde organisatie. Door alle zeilen bij te zetten, onder meer door loonoffers van alle medewerkers, doen we er alles aan deze periode zo goed mogelijk door te komen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws