Door corona getroffen AZ maakt selectie bekend: geen spits, waslijst afwezigen

Door corona getroffen AZ maakt selectie bekend: geen spits, waslijst afwezigen

21-10-2020 10:54
143

AZ-trainer Arne Slot heeft negentien spelers kunnen selecteren voor de Europa League-wedstrijd tegen Napoli van donderdag. Vooral op het middenveld en in de aanval is de spoeling dun bij de Alkmaarders, die te maken hebben met een corona-explosie.

Slot kan op het middenveld slechts uit vier specialisten putten: aanvoerder Teun Koopmeiners, Fredrik Midtsjö, Dani de Wit en Kenzo Goudmijn. Onder meer Jordy Clasie en Hakon Evjen ontbreken. Ook voorin is het behelpen. Zoals eerder gemeld ontbreken Myron Boadu, Zakaria Aboukhlal en Ferdy Druijf, waardoor AZ zonder echte afmaker overblijft. De Alkmaarders moeten het in Napels doen met Calvin Stengs, Jesper Karlsson, Albert Gudmundsson en Mo Taabouni.

In de defensie heeft Slot nog wel meerdere smaken, al zijn daar met Ron Vlaar en Timo Letschert eveneens twee afwezigen. Mede daardoor zit talent Maxim Gullit bij de selectie. Het treffen met Napoli begint donderdag om 18.55 uur. Ondanks de corona-uitbraak bij AZ gaat het duel vooralsnog wel door. Alleen als er minder dan dertien spelers van de A-lijst beschikbaar zijn of geen keeper, dan kan de UEFA instemmen met een uitstel van 24 uur.

AZ is vrij dramatisch aan het seizoen begonnen. De ploeg van Slot speelde in de eerste vier competitieduels vier keer gelijk. Bovendien werden de Alkmaarders al uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie