El Clásico: Koeman, De Jong en Dest met Barça tegen aartsrivaal Real Madrid

El Clásico: Koeman, De Jong en Dest met Barça tegen aartsrivaal Real Madrid

23-10-2020 16:00 Laatste update: 24-10-2020 19:18
48

Het staat bekend als de grootste competitiewedstrijd ter wereld: El Clásico. Ronald Koeman is als trainer van FC Barcelona één van de hoofdrolspelers in Camp Nou, waar Real Madrid zaterdagmiddag op bezoek komt. Dit is jouw kans om flink te cashen bij TOTO.

Het wordt voor Koeman de eerste Clásico als trainer van Barcelona. Nieuw is het niet voor hem: als voetballer was hij actief in zeventien Clásico's, waarvan hij er zes won en zes verloor. Nog een geschiedenislesje: het is de 245ste keer dat FC Barcelona en Real Madrid tegenover elkaar staan in een officiële wedstrijd. Beide clubs wonnen 96 keer.

Inmiddels zijn de wittebroodsweken van Koeman voorbij. Afgelopen weekend begon zijn Barça aan een even schitterende als loodzware reeks, met zeven wedstrijden in 22 dagen. Koeman zal zich meer voorgesteld hebben van de start: Getafe was met 1-0 te sterk. Na de verwachte Champions League-zege op Ferencváros (5-1) is het vizier nu gericht op Real.

De aartsrivaal uit Madrid heeft ook te maken met een uitpuilende wedstrijdkalender - en net als bij Barça viel het begin zwaar tegen. Promovendus Cádiz won verdiend met 0-1 van de ploeg van trainer Zinédine Zidane. Barcelona staat zaterdag als favoriet aan de aftrap van El Clásico. Bij een thuiszege win je ruim twee keer je inzet: 2,12.

Bij Barcelona ontbreken Marc-André ter Stegen en Samuel Umtiti door blessures. Achter de naam van Jordi Alba staat nog een vraagteken. Hij kampt met een spierblessure, ontbrak tegen Ferencváros, maar zit voor de zekerheid wel in de wedstrijdselectie voor Real-thuis. Mocht Alba nog niet inzetbaar zijn, dan kiest Koeman zo goed als zeker weer voor Sergiño Dest. Frenkie de Jong zal de andere Nederlander zijn op het veld van Camp Nou.

De ziekenboeg van Real Madrid zit relatief vol: Dani Carvajal, Martin Odegaard, Mariano Diaz en Eden Hazard zijn er zaterdag sowieso niet bij. De medische staf zal echter vooral bezig zijn met Sergio Ramos. De aanvoerder liep een knieblessure op tegen Cádiz en is bezig met een race tegen de klok. Als Ramos niet meedoet, nemen de kansen van Real drastisch af. Misschien is De Koninklijke daarom wel de underdog met een odd van 3,10. Denk je dat de twee Spaanse grootmachten elkaar niets toegeven, zet dan in op een gelijkspel, voor 3,50.

                                                       

Grijpt Barcelona of Real Madrid de macht in Spanje? Speel mee en word Koning TOTO!