'Barça heeft de smaak te pakken en wil nóg eens drie contracten verlengen'

'Barça heeft de smaak te pakken en wil nóg eens drie contracten verlengen'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 16:32wo 21-10-2020 om 16:32

FC Barcelona maakte dinsdagavond vier contractverlengingen bekend: Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen, Clément Lenglet én Gerard Piqué bleven voor langere tijd binnenboord. Volgens Cadena SER willen de Catalanen nu doorpakken met nog eens drie contractverlengingen.

Het gaat naar verluidt om Antoine Griezmann en meubelstukken Sergio Busquets en Sergi Roberto. De 29-jarige Griezmann is bezig aan zijn tweede seizoen in Camp Nou en ligt nog tot 2024 vast in Camp Nou.

Routinier Busquets staat nog drie jaar onder contract en de verbintenis van de 28-jarige Roberto loopt in 2022 af. Cadena SER beroept zich op bronnen uit 'de buurt van de kleedkamer' en meldt dat de gesprekken met het drietal al opgestart zijn.

Mogelijk heeft het een en ander te maken met het loonoffer dat Barça van zijn werknemers verwacht. De Jong, Ter Stegen en Lenglet wilden naar verluidt niet zomaar akkoord gaan met een salariskorting van dertig procent, maar dat probleem is opgelost met de dinsdag bekrachtigde contractverlengingen: de spelers gaan in eerste instantie terug in salaris, maar dat tekort wordt gecompenseerd in de extra contractjaren. Wellicht is dat ook de bedoeling met Griezmann, Busquets en Sergi Roberto.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws