'Als ik dan mijn telefoon pak, is het net alsof Maradona voor Heerenveen speelde'

'Als ik dan mijn telefoon pak, is het net alsof Maradona voor Heerenveen speelde'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 17:35wo 21-10-2020 om 17:35

Laatste update: woensdag 21 oktober 2020 om 17:51wo 21-10-2020 om 17:51

Joey Veerman verkeert naar eigen zeggen in de beste vorm van zijn carrière. De 21-jarige middenvelder is dit seizoen een van de smaakmakers bij SC Heerenveen.

Veerman vertelt dit in gesprek met Voetbal International. "Tijdens wedstrijden denk ik soms: het gaat wel lekker, geloof ik. Als ik dan na afloop mijn telefoon erbij pak, is het net alsof Maradona voor Heerenveen heeft gespeeld, zoveel enthousiaste reacties heb ik dan binnen", aldus de Volendammer. "Dat is wel heel speciaal en leuk, dat iedereen zo meeleeft."

Verrast door zijn snelle ontwikkeling is Veerman niet. "Ik speel natuurlijk pas ruim een jaar in de Eredivisie, maar normaal gesproken was dat drie jaar eerder al gebeurd. Ik zou toen naar FC Utrecht gaan, dat ging niet door en daar is inmiddels genoeg over gezegd en geschreven.

Veerman bleef tot 2019 bij FC Volendam spelen, maar voelde zich in die tijd al klaar voor een overstap naar de Eredivisie. "Het heeft alleen vervolgens nog twee jaar moeten duren. Maar van mij had het dus wel iets eerder gemogen, gemóéten zelfs. Sommige mensen vinden het bijzonder dat het nu heel snel met me gaat, maar ik vind dat dus wel meevallen. Fysiek heb ik een stap gemaakt bij Heerenveen, maar voetballend? Ik speel gewoon lekker mijn spelletje, dat ziet er vaak wel leuk uit, geloof ik."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws