Dest: 'Als dat me lukt, is er hier voor mij een heel mooie toekomst weggelegd'

Dest: 'Als dat me lukt, is er hier voor mij een heel mooie toekomst weggelegd'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 18:06wo 21-10-2020 om 18:06

Laatste update: woensdag 21 oktober 2020 om 18:52wo 21-10-2020 om 18:52

Ondanks dat hij al op negentienjarige leeftijd een droomtransfer van Ajax naar FC Barcelona maakte, is Sergiño Dest niet van mening dat het allemaal ‘te snel’ is gegaan. De rechtsback stelt dat hij zijn droom leeft in Catalonië.

In gesprek met Voetbal International krijgt Dest de vraag of het niet allemaal te snel gaat. "Dat vraag ik mezelf ook weleens af", antwoordt Dest. "Maar alles in het afgelopen jaar voelde eigenlijk heel goed. Ik merkte dat ik het allemaal wel aankon. Dan gaat het inderdaad snel, maar niet té snel. Ook nu niet, nu ik deze stap heb gemaakt. Mensen kunnen denken dat ik te vroeg naar Barcelona ben gegaan, dat ik langer bij Ajax had moeten blijven."

De Amerikaans international is het hier echter niet mee eens. "Als je naar Spanje gaat om er te leven, leer je eerder en beter Spaans dan dat je het in Nederland leert. Zo zie ik het met voetbal ook. Ik denk: als ik bij Barcelona ben, kan ik mezelf sneller naar een bepaald niveau ontwikkelen. Het is een uitdaging, maar daar hou ik van. Als het me lukt me aan te passen aan het niveau, is er hier voor mij een heel mooie toekomst weggelegd."

Dest realiseert zich wel dat het erg speciaal is dat hij speler van Barcelona is. "Als ik met de grote spelers van Barcelona op het trainingsveld sta, dan denk ik wel: naar hen keek ik altijd op. Ik zag ze schitteren in de Champions League op televisie, of ik speelde in FIFA met hen op de PlayStation. En nu voetbal ik met ze samen, in real life in hetzelfde team. Daar voel ik elke keer nog wel een bepaalde excitement bij als ik erover nadenk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Dest de juiste keuze gemaakt?

Ja, hij gaat het maken bij FC Barcelona
30%
Nee, hij had beter naar Bayern München kunnen gaan
20%
Nee, hij had beter bij Ajax kunnen blijven
51%
(9051 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws