Van der Vaart geeft Ajax 'eine echte Chance': 'Als het ooit kan, is het nu'

Van der Vaart geeft Ajax 'eine echte Chance': 'Als het ooit kan, is het nu'

21-10-2020 18:37
75

Rafael van der Vaart kijkt met belangstelling uit naar het Champions League-duel tussen zijn oude club Ajax en Liverpool. The Reds zijn niet op volle oorlogssterkte, is ook Van der Vaart opgevallen.

Doelman Alisson Becker staat al een aantal weken aan de kant met een blessure en Virgil van Dijk liep zaterdag tegen Everton een zware knieblessure op. Verdediger Joël Matip en spelmaker Thiago Alcântara ontbraken dinsdag tijdens de training en lijken ook niet te kunnen spelen.

Van der Vaart blikt in gesprek met het Duitse Sky Sports vooruit op de wedstrijd: volgens de NOS-analist heeft Ajax 'eine echte Chance' tegen de regerend Premier League-kampioen. "Als ze ooit van Liverpool kunnen winnen, dan is het nu", aldus de 109-voudig Oranje-international. "Liverpool heeft met 7-2 van Aston Villa verloren en ook geknoeid tegen Everton. Bovendien is Van Dijk nu weggevallen, die is erg belangrijk."

"Meest interessante wedstrijd"
Van der Vaart volgde zijn oude club op de voet tijdens de vorige Europese campagnes. "Voor mij is dit de meest interssante wedstrijd van het hele Champions League-programma. Ajax heeft het in de vorige twee seizoenen heel goed gedaan, vooral in thuiswedstrijden. Wat dat betreft is het wel een nadeel dat er geen fans bij zijn."

Ajax en Liverpool beginnen woensdag om 21.00 uur aan hun Champions League-avontuur. Atalanta Bergamo en FC Midtjylland houden de twee clubs gezelschap in Groep D.