De Jong ziet klein verschil tussen Ajax en Liverpool: 'Het was ongelukkig'

De Jong ziet klein verschil tussen Ajax en Liverpool: 'Het was ongelukkig'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 22:09wo 21-10-2020 om 22:09

Laatste update: woensdag 21 oktober 2020 om 22:14wo 21-10-2020 om 22:14

Nigel de Jong denkt dat Ajax nog steeds een prima kans maakt om een resultaat te halen tegen het Liverpool van manager Jürgen Klopp. De voormalig middenvelder zag dat het in de eerste helft dicht bij elkaar zat.

"Het is niet teleurstellend. Het enige dat ik een beetje mis is creativiteit op het middenveld", doelt De Jong op de situatie op het Ajax-middenveld. Bij beIN SPORTS geeft de voormalig Oranje-international zijn mening over de wedstrijd van Ajax tot nu toe. "Over het algemeen spelen ze prima, het is niet simpel om tegen een team als Liverpool te spelen. Ze hebben hun kansen gehad, vooral in de eerste minuten van de wedstrijd."

De Jong vond vooral het moment van Dusan Tadic, die de bal goed over Liverpool-keeper Adrián lobte, tekenend. "Het was ongelukkig. Dat is het enige dat deze twee teams uit elkaar houdt op dit moment. Het zat dicht bij elkaar, de twee teams verschilden niet veel", sluit hij af.

Hier is Ruud Gullit het mee eens. "Ajax had de betere kansen", geeft hij aan. "Terwijl ze niet eens zo heel goed speelden. Maar het is erg lastig voor Ajax, omdat ze nooit een team tegenkomen dat op dezelfde manier speelt. Vooral op het middenveld zijn ze niet gewend tegen dit soort teams te spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws