Bayern vernedert Atlético, Atalanta doet goede zaken op bezoek bij Midtjylland

21-10-2020 22:53 Laatste update: 22:58
28

Bayern München gaat verder waar het de vorige Champions League-campagne was gebleven. Der Rekordmeister vernederde in de eigen Allianz Arena Atlético Madrid. Na negentig minuten spelen stond er een stand van 4-0 op het scorebord. Atalanta Bergamo deed in de poule van Ajax goede zaken tegen FC Midtjylland.

Bayern München - Atlético Madrid 4-0
Bayern München heeft in de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League meteen laten zien dat er ook dit seizoen rekening met ze moet worden gehouden. Het normaal zo moeilijk te passeren Atlético Madrid kreeg er vier om de oren in Duitsland. Kingsley Coman en Leon Goretzka zorgden ervoor dat Bayern met een 2-0 voorsprong ging rusten.

Maar het vuurwerk was nog niet afgelopen in München. Corentin Tolisso zette met een geweldige streep in de bovenhoek de 3-0 op het scorebord. Atlético-keeper Jan Oblak heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. Het slotakkoord was voor Coman, die met zijn tweede treffer van de avond de eindstand bepaalde: 4-0.

FC Midtjylland - Atalanta Bergamo 0-4
Atalanta Bergamo heeft goede zaken gedaan in Groep D. Het zag Liverpool met 0-1 winnen op bezoek bij Ajax en won zelf overtuigend met 0-3 bij het Deense FC Midtjylland. Het regende kansen voor Atalanta in de eerste helft, maar de gasten hadden moeite om het net te vinden. Totdat Duván Zapata halverwege de eerste helft de score opende.

Vervolgens ging het snel de verkeerde kant op voor Midtjylland. Alejandro 'Papu' Gómez zorgde met een raket van afstand voor de 0-2, Luis Muriel maakte vlak voor rust de 0-3. In de tweede helft deed de Italiaanse ploeg het wat rustiger aan. Aleksey Miranchuk bepaalde de eindstand net voor tijd op 0-4.

Manchester City - FC Porto 3-1
FC Porto kwam via een heerlijke treffer van Luis Díaz op voorsprong op bezoek bij het Manchester City van Pep Guardiola, maar stond na negentig minuten spelen alsnog met lege handen. Zes minuten na de openingstreffer maakte Sergio Agüero er via de penaltystip 1-1 van, na rust liepen The Citizens uit naar een 3-1 overwinning.

De mooiste treffer van de avond kwam van Ilkay Gündogan, die een vrije trap heerlijk in de kruising krulde. Het slotakkoord was voor aanwinst Ferran Torres, die zijn directe tegenstander passeerde en knap de verre hoek vond.

Internazionale - Borussia Mönchengladbach 2-2
Internazionale heeft op de valreep een punt overgehouden aan het duel met Borussia Mönchengladbach. Romelu Lukaku zette de thuisploeg vlak na rust op 1-0, maar zag hoe Gladbach via Remy Bensebaini en Jonas Hofmann de voorsprong pakte. In de blessuretijd van de wedstrijd was het echter wederom Lukaku, die ervoor zorgde dat Inter op 2-2 kwam.