Update: Spaanse krant biedt excuses aan na racistische opmerking over Fati

Update: Spaanse krant biedt excuses aan na racistische opmerking over Fati

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 07:43do 22-10-2020 om 07:43

Laatste update: donderdag 22 oktober 2020 om 13:36do 22-10-2020 om 13:36

Een grote rel in Spanje rond een publicatie over Ansu Fati. Het Spaanse medium ABC schreef na de wedstrijd tegen Ferencvaros dat de FC Barcelona-aanvaller doet denken aan 'een zwarte straatverkoper die voor de politie wegrent'.

Ploeggenoot Antoine Griezmann heeft de racistische publicatie keihard veroordeeld op Twitter. 'Ansu is een exceptionele jongen die niets anders dan respect verdient. 'Nee' tegen racisme en 'nee' tegen onbeschoftheid', schrijft Griezmann.

Volgens het medium SER neemt FC Barcelona juridische stappen tegen ABC en de schrijver van het artikel, Salvador Sostres. Donderdag komen de juristen bijeen om de mogelijkheden te bespreken.

Fati was een van de doelpuntenmakers bij FC Barcelona tijdens de 5-1 ovewinning op Ferencvaros. De nog maar zeventienjarige buitenspeler scoorde op aangeven van Frenkie de Jong.

Update: De Spaanse krant ABC en journalist Salvador Sostres hebben excuses gemaakt na de volslagen misplaatste opmerking over FC Barcelona-aanvaller Ansu Fati. 'Ik wilde de schoonheid van Ansu's bewegingen en de klasse van dit jonge talent prijzen, maar sommige van mijn opmerkingen zijn opgevat als racistisch', aldus Sostres. 'Dat is het laatste wat ik heb bedoeld en dat is absoluut niet mijn mening over deze speler. Het misverstand spijt me enorm, ik bied mijn excuses aan aan iedereen die ik hiermee mogelijk heb beledigd.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws