'Piqué, De Jong en Lenglet verlengden contract dinsdag om bijzondere reden'

'Piqué, De Jong en Lenglet verlengden contract dinsdag om bijzondere reden'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 09:48do 22-10-2020 om 09:48

Laatste update: donderdag 22 oktober 2020 om 09:50do 22-10-2020 om 09:50

FC Barcelona kwam dinsdagavond, om 23.25 uur om precies te zijn, met het nieuws dat Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen, Gerard Piqué en Clément Lenglet hun contracten bij de club hadden verlengd. Volgens El Mundo Deportivo had dat zo zijn redenen.

Woensdag ging de leiding van Barcelona namelijk voor het eerst om tafel met de spelers van de eerste selectie om te onderhandelen over een salarisverlaging van ongeveer dertig procent. De Spaanse grootmacht heeft het financieel moeilijk door de coronacrisis en hoopt dat de spelers zich soepel opstellen. De spelers gaven op hun beurt aan hier niet mee akkoord te gaan.

Het opmerkelijke is volgens Mundo Deportivo dat, de contactverlenging van Ter Stegen niet meegerekend, Lenglet en De Jong eerder al aangaven wél mee te willen werken aan een eventuele salarisverlaging. Ook Piqué lijkt overstag te zijn gegaan. Door de contracten voor woensdag - de dag dat er voor het eerst onderhandeld zou worden over de salarisverlagingen - te verlengen, kregen de betreffende spelers een bonus bij het ondertekenen. Op deze manier werden ze enigszins gecompenseerd.

Volgens Barcelona werd het nieuws pas bekend gemaakt na de Champions League-wedstrijd tegen Ferencváros, om op die manier de focus op het duel te kunnen houden. Er is door Barcelona ook gekeken of de contracten van talenten Ansu Fati en Pedri verlengd konden worden, maar dat zat er niet in. De situatie van Fati is voor Barça 'veilig', gezien de afkoopsom van 400 miljoen euro. Pedri moet andere clubs 100 miljoen euro kosten, een bedrag dat voor andere clubs wél te betalen is.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws