Discussie over Fer-vervanger bij Feyenoord: 'Lijkt erop dat hij het gaat worden'

Discussie over Fer-vervanger bij Feyenoord: 'Lijkt erop dat hij het gaat worden'

22-10-2020 11:06 Laatste update: 11:36
62

Feyenoord moet het tegen Dinamo Zagreb doen zonder Leroy Fer, die tijdens de wedstrijd tegen Sparta geblesseerd uitviel. Lutsharel Geertruida en Jens Toornstra lijken de belangrijkste gegadigden om de positie van Fer over te nemen.

Hans Kraay jr. vond vooral het communiceren tussen Fer en de achterste linie van Feyenoord een sterk punt. "Fer heeft altijd contact met de achterste linie", geeft hij aan bij Voetbalpraat van FOX Sports. "Het lijkt er dus op dat het Geertruida gaat worden, dat is ook niet iemand die gaat 'weglopen'. Volgens mij heeft hij daar in de jeugd wel vaker gespeeld."

Kees Kwakman denkt dat Kraay jr. gelijk heeft. "Die (Geertruida, red.) viel ook in op die positie dus dat zal ook wel. Maar je hebt ook Toornstra, die zou dat wel kunnen. Als je tegen Toornstra zegt: speel wat controlerender... Dan doet hij dat."

Het gemis van Fer zal desondanks merkbaar zijn, denkt Hedwiges Maduro. "Ik zat vorig seizoen al te kijken: wie gaat daar spelen als Fer wegvalt? Die heeft het goed gedaan, op de 'zes-positie'. Als hij wegvalt, wie gaat er dan zijn plek overnemen?", sluit Maduro af.

De wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Feyenoord start donderdagavond om 21.00 uur.