Klopp over opmerkelijke wissels in 'wilde' wedstrijd tegen Ajax: 'Erg intens'

Klopp over opmerkelijke wissels in 'wilde' wedstrijd tegen Ajax: 'Erg intens'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 11:45do 22-10-2020 om 11:45

Jürgen Klopp baarde tijdens de tweede helft van de wedstrijd tegen Ajax opzien door Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah tegelijkertijd naar de kant te halen. De Liverpool-trainer verklaart zijn keuze om de drie na 59 minuten te wisselen.

"Je kon zien dat het een erg intense wedstrijd was voor de drie aanvallers", wordt Klopp geciteerd door The Liverpool Echo. "Ik was er erg blij mee dat we de mogelijkheid hadden (om ze te vervangen, red.). Ik twijfelde niet over de kwaliteit van de jongens die binnen de lijnen kwamen. Het was een wilde wedstrijd en we verdedigden goed met zijn allen."

Vooral het feit dat de vleugelaanvallers van Liverpool hun verdedigende taken uit moesten voeren door de opkomende Ajax-backs Nicolás Tagliafico en Noussair Mazraoui, zorgde ervoor dat de wissels nodig waren. "We verdedigden in een 4-5-1-formatie, beide vleugelaanvallers waren betrokken bij het verdedigen. Wanneer we de bal veroverden, lagen er grote ruimtes voor de counter. Daarom leek het me verstandig om frisse benen op het veld te brengen", aldus Klopp.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws