Duidelijke waarschuwing voor Feyenoord: 'Dinamo gooit alles op Europa'

Duidelijke waarschuwing voor Feyenoord: 'Dinamo gooit alles op Europa'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 12:03do 22-10-2020 om 12:03

Feyenoord moet tegen Dinamo Zagreb vooral oppassen voor de aanvallende kwaliteiten van de tegenstander uit Kroatië. Dat stelt Matthew Steenvoorden, die afgelopen weekend met zijn club HNK Gorica met 3-2 verloor van Zagreb.

Steenvoorden stond zelf niet op het veld tijdens de wedstrijd vanwege een positieve coronatest, maar voorspelt dat zijn oude club Feyenoord het zwaar gaat krijgen. "In de competitie is Dinamo Zagreb veruit de beste, ze hebben niet heel veel tegenstand", vertelt hij in de Dickvoormekaar Podcast van Voetbal International. "Ze gooien alles op Europa, waar ze écht getest worden. Dinamo heeft ook een hele brede selectie, ze kunnen gemakkelijk spelers kopen voor grote bedragen."

Vooral Mario Gavranovic, de spits van Dinamo Zagreb, is een belangrijke speler. Hij nam de drie doelpunten tegen Gorica voor zijn rekening en heeft dit seizoen al zeven goals gemaakt. "En Bruno Petkovic is ook heel goed, maar hij scoort wat minder. Petkovic is heel balvast", vervolgt Steenvoorden. "En dan hebben ze twee hele snelle buitenspelers, met Mislav Orsic en Lirim Kastrati. Het middenveld is ook heel sterk, met Lovro Majer die goed tussen de linies kan spelen. De kracht van Dinamo ligt dus vooral in de aanval."

Steenvoorden is benieuwd hoe Feyenoord zich staande gaat houden tegen Dinamo, maar durft er geen uitspraken over te doen. "Ik ben ook wel erg benieuwd naar het niveauverschil. Misschien wint Feyenoord vanavond wel gemakkelijk. Maar Feyenoord kan de ene week heel goed zijn, en de andere week weer minder. Ik laat me verrassen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws