Schwaab (32) zet per direct punt achter carrière. 'Ik sta er niet volledig achter'

Schwaab (32) zet per direct punt achter carrière. 'Ik sta er niet volledig achter'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 12:06do 22-10-2020 om 12:06

Laatste update: donderdag 22 oktober 2020 om 12:24do 22-10-2020 om 12:24

Daniel Schwaab heeft met onmiddellijke ingang een punt gezet achter zijn carrière. Zes maanden geleden speelde de Duitse verdediger (32) zijn laatste wedstrijd namens PSV.

Schwaab speelde voor zijn periode in Eindhoven voor SC Freiburg, VfB Stuttgart en Bayer Leverkusen. Op 8 maart stond hij voor het laatst op het veld, met PSV op bezoek bij FC Groningen. Kort daarna werd de Eredivisie gestaakt als gevolg van de corona-uitbraak in Nederland.

"Ik stop om me te kunnen richten op andere zaken", vertelt Schwaab aan Kicker. "Afscheid nemen was niet makkelijk, zo oud ben ik nog niet en er kwamen zeker interessante aanbiedingen uit het buitenland. Maar uiteindelijk sta ik er niet volledig achter. Ik kan nu vrijwillig en zonder blessures uit de auto stappen."

Het is geen geheim dat Schwaab bij PSV zijn familie miste. Om die reden vertrok hij in de zomer van 2019 ook uit Eindhoven. Enkele maanden later keerde hij weer terug. "Nu ben ik definitief terug in Waldkirch, net als vijftien jaar geleden."

De verdediger laat de voetbalwereld niet achter zich. "Ik heb de afgelopen maanden goed nagedacht over hoe ik mijn leven wil inrichten. Het veld trekt me, daar ligt mijn passie", zegt Schwaab, die in de jeugdopleiding van Freiburg gaat kijken over het trainersvak iets voor hem is. Ook meldt hij zich bij Leverkusen en PSV. "Ik heb overal contacten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws