Zomeraankoop Teixeira begrijpt niets van bijnaam Feyenoord: Wat een onzin

Zomeraankoop Teixeira begrijpt niets van bijnaam Feyenoord: "Wat een onzin"

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 12:58do 22-10-2020 om 12:58

João Teixeira begrijpt niets van de bijnaam van Feyenoord. Het is volgens de zomeraankoop 'onzin' dat de Rotterdammers het van hard werken moet hebben.

"Ik hoor dat Feyenoord als bijnaam The Workers heeft. De arbeiders? Dat het een club is die het van hard werken moet hebben. Wat een onzin", maakt Teixeira duidelijk in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Volgens mij begint sowieso alles daarmee, maar als ik zo om me heen kijk tijdens wedstrijden en trainingen, waag ik dat toch te betwijfelen."

De Portugese middenvelder (27) ziet juist 'heel veel kwaliteit, veel techniek en overzicht'. "Als ik kijk naar jongens zoals Marcos Senesi, Steven Berghuis, Mark Diemers, Orkun Kökcü, Jens Toornstra… Er zit veel voetbal in, terwijl we defensief ook sterk zijn en op de backposities ook nog snelheid hebben", zegt hij.

Of Feyenoord dit seizoen de landstitel kan pakken is vers twee, maar Teixeira ziet in elk geval een elftal waarvan het moeilijk winnen is. "Maar zelf kunnen we met onze kwaliteiten altijd doelpunten maken en ook nog eens goed voetbal spelen. Als we dat weten, moeten we er ook in geloven. Dat vind ik net zo belangrijk, dat je vertrouwen en gelóóf hebt dat je kampioen kunt worden. Ik kan geen reden bedenken waarom ik er dan niet in zou mogen geloven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws