PSV stuurt gestopte Schwaab uitnodiging: 'Heel eervol, ik kom graag terug'

PSV stuurt gestopte Schwaab uitnodiging: 'Heel eervol, ik kom graag terug'

22-10-2020 14:42 Laatste update: 14:44
37

Daniel Schwaab keert in de toekomst terug bij PSV. Dat vertelt hij in een reactie op een uitnodiging onder meer Ernest Faber aan het Eindhovens Dagblad. De 32-jarige verdediger maakte donderdag bekend dat hij stopt als voetballer.

"PSV heeft me via meerdere functionarissen uitgenodigd om in de toekomst ervaring op te doen. Onder hen is Ernest Faber, die me heeft aangeboden om in de jeugdacademie in Eindhoven mee te kijken", vertelt Schwaab, die gaat kijken of het trainersvak iets voor hem is. "Dat vind ik heel eervol en ik kom graag na de corona-periode weer een periode terug om te kunnen leren."

De Duitser volgt de ontwikkelingen bij PSV nog op de voet. "Om eerlijk te zijn, was ik heel erg verrast dat Mario Götze naar PSV is gegaan. Ik vind het prachtig voor PSV, in alle opzichten. Voor Mario is het denk ik een goede keuze, omdat hij bij een club terechtkomt die goed bij zijn spel past en waar hij zich waarschijnlijk ook als mens goed thuis zal voelen."

"Ik hoop dat het PSV sportief naar een hoger niveau tilt en heb ook vertrouwen in de andere spelers die vanuit de Bundesliga naar de club zijn gegaan, zoals Philipp Max, Yvon Mvogo en Adrian Fein", aldus Schwaab, die zelf niet meer door wilde. "Ik had zelfs nog een aanbieding van een Champions League-ploeg gekregen, maar heb me niet meer bedacht."