Slot: 'We hebben er alles aan gedaan om daarvoor te zorgen'

Slot: 'We hebben er alles aan gedaan om daarvoor te zorgen'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 16:39do 22-10-2020 om 16:39

AZ neemt het donderdagavond met een gehavende ploeg in de Europa League op tegen Napoli. Bij de Alkmaarders zijn liefst dertien spelers positief getest op het coronavirus. Het zou echter kunnen dat spelers die negatief getest zijn, later alsnog besmet blijken te zijn met het virus, vanwege de incubatietijd.

AZ-trainer Arne Slot laat tegenover de clubkanalen van AZ weten dat zijn club de dreiging serieus neemt. "Wij hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat, op het moment dat we gingen vliegen, iedereen negatief was. We weten natuurlijk dat je dan morgen, of overmorgen alsnog besmet zou kunnen zijn", aldus de eindverantwoordelijke. "Alleen is iedereen die hier is negatief getest en voelt zich ook fit en gezond. We hebben de afgelopen dagen ook meerdere malen getest."

De oefenmeester spreekt tenslotte de hoop en verwachting uit dat alle afgereisde spelers het virus niet oplopen. "Ik hoop vooral, en verwacht ook, dat iedereen die hier is, zich goed blijft voelen."

Op de persconferente voorafgaand aan het duel, liet Napoli-trainer Gennaro Gattuso optekenen dat er angst bij de club leeft door de COVID-besmettingen aan Alkmaarse zijde. I Partenopei zelf werden ook al geteisterd door het coronavirus. Het onderlinge Europa League-treffen gaat desondanks wél door en begint om 18.55 uur.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het bij Napoli - AZ?

Winst Napoli
74%
Gelijkspel
10%
Winst AZ
16%
(683 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws