Ziyech steunt Van de Beek na moeizame United-start: 'Daar moet hij aan wennen'

Ziyech steunt Van de Beek na moeizame United-start: 'Daar moet hij aan wennen'

22-10-2020 19:25 Laatste update: 19:33
38

Chelsea neemt het aankomend weekend op tegen Manchester United. Het betekent een onderling treffen tussen Hakim Ziyech en Donny van de Beek, die vorig seizoen allebei nog onder contract stonden bij Ajax.

Ziyech kende een moeilijke start op Stamford Bridge door een blessure, terwijl Van de Beek het bij United vooralsnog vaak moet doen met een plek op de bank. De twee hebben nog af en toe contact. "Na zijn transfer naar United hebben we met elkaar gesproken", vertelt Ziyech in aanloop naar de clash met United in gesprek met het clubkanaal. "De laatste weken hadden we minder contact. Ik heb hem niet gesproken over zijn huidige situatie."

Van de Beek moet het vaak doen met een plek op de bank bij United en moet af en toe zelfs Scott McTominay voor zich dulden. In de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain van dinsdag kreeg Van de Beek wederom slechts een aantal minuten.

"Hij heeft tijd nodig", stelt Ziyech, die zich kort uitlaat over de situatie van Van de Beek. "Je komt uit een ander land, met een andere speelstijl. Daar moet hij aan wennen. Ik weet dat hij een toegevoegde waarde zal zijn, het belangrijkste is dat hij rustig blijft."