Gehavend AZ stunt in Europa League en dwingt Napoli op de knieën

Gehavend AZ stunt in Europa League en dwingt Napoli op de knieën

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 20:47do 22-10-2020 om 20:47

Laatste update: donderdag 22 oktober 2020 om 21:17do 22-10-2020 om 21:17

AZ heeft op bezoek bij SSC Napoli verrassend gestunt en de eerste Europa League-overwinning binnengesleept. De op papier lastigste uitwedstrijd werd verrassend gewonnen: een goal van Dani de Wit in de tweede helft was genoeg voor de drie punten. Na gelijke spelen tegen PEC Zwolle, Fortuna Sittard, Sparta en VVV-Venlo is er eindelijk weer eens succes voor AZ.

Vanwege de vele coronabesmettingen bij AZ (13 in totaal) was het nog maar de vraag of de wedstrijd van donderdag door zou gaan. De autoriteiten gaven toestemming, maar daardoor miste AZ wel onder meer de positief geteste Myron Boadu, Ron Vlaar en Jordy Clasie. 

AZ begon brutaal aan het duel in Napels en dwong Napoli achteruit, maar na een energieke openingsfase waren de Italianen het gevaarlijkst. Dat leverde een aantal hachelijke momenten voor het doel van Marco Bizot op, die een aantal keren tot het uiterste moest gaan om een goal te voorkomen. AZ kreeg na een half uur de grootste kans van de eerste helft: na een goed uitgevoerde counter schoot Yukinari Sugawara maar net naast. AZ werd steeds meer achteruit geduwd door Napoli, maar overleefde de eerste helft zonder kleerscheuren.

Ook in de tweede helft was Napoli dreigender (Kalidou Koulibaly miste een grote kopkans), maar uit het niets opende AZ de score in Napels. Jonas Svensson legde de bal vanaf rechts terug op De Wit, die de bal heerlijk in het doel werkte. Napoli-trainer Gennaro Gattuso greep meteen in en bracht Mário Rui en Lorenzo Insigne voor Hirving Lozano en Elseid Hysaj.

Voor AZ was het na de goal van De Wit een kwestie van overleven. Napoli, dat via Victor Osimhen een grote kans op 1-1 liet liggen, drukte door, maar AZ bleef simpel overeind. De Alkmaarders kwamen nauwelijks nog over de middellijn en hadden alle mannen naar achteren gehaald. AZ zal in de slotfase ongetwijfeld gedacht hebben aan de weggegeven voorsprongen in de Eredivisie, maar zover kwam het deze keer niet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws