AZ op rapport: met ijzersterke defensie knokt het collectief zich langs Napoli

AZ op rapport: met ijzersterke defensie knokt het collectief zich langs Napoli

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 20:51do 22-10-2020 om 20:51

Het geplaagde AZ wist tegen alle verwachtingen in een resultaat weg te halen bij Napoli. Na 94 minuten keihard werken in San Paolo werd een ontzettend knappe 1-0 overwinning uit het vuur gesleept. VoetbalPrimeur maakt rapport op van het strijdlustige elftal van trainer Arne Slot.

Marco Bizot – 7: Tegen Sparta maakte de vaste doelman van AZ nog een afschuwelijk slechte beurt, maar in Napels herpakte Bizot zich. Hij stuurde zijn defensie aan waar nodig, maakte een betrouwbare indruk en het belangrijkste: de Oranje-international incasseerde geen goal.

Jonas Svensson – 7: Lang speelde Svensson een onopvallende wedstrijd, tot hij na een klein uur met een loepzuivere terugtrekbal vanaf de achterlijn de assist op de 1-0 van De Wit verzorgde. De Noor was een belangrijk onderdeel van een aanval uit het boekje en slaagde er daarnaast ook in om Hirving Lozano niet in de wedstrijd te laten komen. Goed gedaan dus.

Pantelis Hatzidiakos – 6: De Griek was niet de meest stabiele factor in de verdediging van AZ. In de eerste helft beging hij een fout die net niet werd afgestraft door het Italiaanse aanvalsduo Mertens-Osimhen. Gelukkig voor de Alkmaarders had hij gezelschap van een oerdegelijke kompaan in het centrum.

Bruno Martins Indi – 8: Met die oerdegelijke stopper wordt uiteraard Martins Indi bedoeld. Slot liet eerder al weten ontzettend blij te zijn met de ervaring van de linkspoot en ook tegen Napoli hield hij zich uitstekend staande. De gevreesde offensieve linie van de Italianen werd knap in toom gehouden.

Owen Wijndal – 6.5: Samen met de fris en fruitig spelende Karlsson bemande Wijndal de linkerflank. Hij was een stuk minder dreigend dan zijn Zweedse medespeler, maar zorgde er wel voor dat hij af en toe in stelling werd gebracht. De chemie tussen de twee moet wel nog groeien.

Fredrik Midtsjö – 6.5: Normaal gesproken begint iedere AZ-aanval in de Noorse machinekamer die Fredrik Midtsjö heet. Gezien het feit dat de formatie van Slot een stuk defensiever acteerde dan normaal was het logisch dat de spelmaker deze keer wat minder vaak in het stuk voorkwam.

Calvin Stengs – 6: Stengs is van nature een vleugelaanvaller, maar werd in San Paolo als nummer tien opgesteld omdat De Wit in de punt van de aanval stond. De 21-jarige stilist uit Nieuw-Vennep kwam daar niet zo goed uit de verf en kon zijn acties niet echt kwijt. We zien hem toch liever hangend aan de rechterkant.

Teun Koopmeiners – 7: De captain van AZ kwam net als collega-middenvelder Midtsjö niet veel aan de bal. Toch maakte hij zich zo nu en dan wel bijzonder nuttig door de organisatie neer te zetten en mee te verdedigen bij spelhervattingen van Napoli. Dit verrassend goede resultaat komt ook Koopmeiners toe.

Yukinari Sugawara – 6.5: Niet Stengs, maar de goedlachse Sugawara speelde als vleugelaanvaller in Italië en moest daar loopvermogen en snelheid brengen. De Japanner deed wat van hem werd gevraagd en bracht verder niets extra's.

Dani de Wit – 7.5: Als directe tegenstander van beren als Nikola Maksimovic en Kalidou Koulibaly had gelegenheidsspits De Wit het lang moeilijk, maar na bijna een uur spelen was hij degene die de bal het laatste zetje over de lijn gaf en daarmee deed wat hij als aanvalsleider moest doen: scoren. De hardwerkende De Wit verdient een dikke voldoende.

Jesper Karlsson – 7: De opvolger van Oussama Idrissi is een echt handenbindertje. De Zweeds jeugdinternational was totaal niet onder de indruk van de omstandigheden en de tegenstander en bleef zijn acties inzetten. De intenties van Karlsson vielen ondanks een laag rendement wel te prijzen.

Invallers:

Ramon Leeuwin – x: viel na 88 minuten in voor Fredrik Midtsjö en speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Albert Gudmundsson – x: viel na 88 minuten in voor Jesper Karlsson en speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws