Spaanse pers looft Granada en legt PSV onder de loep: 'Ja, hij speelt bij PSV'

22-10-2020 21:59 Laatste update: 22:25
66

Europa is gewaarschuwd voor Granada, aldus de Spaanse media. PSV gaf in de tweede helft een 1-0 voorsprong weg en ging in de eerste Europa League-wedstrijd pijnlijk onderuit. Na de wissel van Mario Götze was PSV nauwelijks nog gevaarlijk, schrijven de Spaanse kranten.

Granada debuteert in Europa en heeft zich in Eindhoven meteen laten zien. '"Europa League, we doen niet mee aan deze competitie puur vanwege de leuke tripjes", moet Granada donderdagavond van de daken hebben geschreeuwd toen het een regionale kampioen als PSV heeft verslagen', schrijft Mundo Deportivo. 'Granada is de groepsfase op de best mogelijke manier begonnen door op vreemde bodem te winnen. PSV lijkt van alle tegenstanders de sterkste te zijn.'

'De eerste helft was saai. De 0-0 tussenstand was dan ook terecht, tot Mario Götze (ja, hij speelt bij PSV) prachtig raak schoot en vlak voor rust voor 1-0 zorgde. Na de rust keerde de kleine Duitse tovenaar, die Die Mannschaft in de WK-finale van 2014 de overwinning bezorgde, niet meer terug. En daar profiteerde Granada van. En hoe!'

De Spanjaarden bogen een achterstand om in een 1-2 voorsprong. 'PSV reageerde in de slotfase, maar Granada hield de boel dicht. Voor en tijdens de wedstrijd was er vuurwerk hoorbaar in het Philips Stadion, maar dat was na het laatste fluitsignaal voor trainer Diego Martínez, en terecht!'

Götze veruit de beste PSV'er
Ook AS bestempelt Götze als de gevaarlijkste man bij PSV. Toen de Duitser gewisseld werd, verdween al het Eindhovense gevaar. 'PSV was alleen gevaarlijk wanneer ze Götze vonden', schrijft de krant. 'PSV wisselde hem in de rust en moest het in de tweede helft zonder z'n grootste wapen doen. Granada deed waar het goed in is (strijden) en nam het initiatief over van PSV. Luis Milla leidde de ploeg tegen PSV, dat een resultaat over de streep wilde trekken. De goal in de tweede helft van Machís deed PSV verdrinken. Ze wisten Granada niet meer op de knieën te krijgen. Een historische comeback.'

Granada debuteert in Europa, maar dat was nergens aan af te zien, schrijft Marca. 'Meteen na het eerste fluitsignaal gaf Granada een eerste waarschuwing af aan PSV. De club presenteerde zich dapper in Eindhoven en zonder ook maar enige vorm van nervositeit die bij een Europese debutant hoort.'

'Granada herstelde zich in de tweede helft en draaide de situatie op het veld om', vervolgt de Spaanse krant. 'Dat leverde al snel de gelijkmaker op door een strategische move uit het laboratium van trainer Diego Martínez. Het vertrouwen van de club is onverwoestbaar. Granada pakt de eerste zege in de Europa League en heeft in Nederland laten zien wat eeuwige strijd betekent.'

PSV en Granada waren in de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar, concludeert Granada Digital. 'Er stonden twee teams op het veld die buitengewoon veel respect voor elkaar hadden. Er zat geen snelheid in de bal en alleen bij fouten zagen we de keepers in actie.'

Meerdere spelers waren niet in beste doen, schrijft het lokale medium. 'Het leek erop dat Donyell Malen z'n dag niet had en met Götze's passes werd niets gedaan. (...) 'Door Götze's wissel in de rust wist PSV niet meer wat het met de bal moest doen. Granada heeft zich in negentig minuten tijd kunnen tonen aan Europa. De drie punten gaan mee naar Spanje. Een droomstart in de Europa League, die duidelijk maakt dat dit team over alles mag dromen.'