Feyenoord houdt gemengde gevoelens over aan gelijkspel in Zagreb

22-10-2020 22:50 Laatste update: 22:52
211

Feyenoord is het Europa League-avontuur begonnen met een gelijkspel bij Dinamo Zagreb. Verder dan een 0-0 kwam de ploeg van Dick Advocaat niet, al zat er meer in.

Feyenoord raakte tegen Sparta (1-1) Leroy Fer voor enkele weken kwijt. Lutsharel Geertruida leek zijn vervanger te worden, maar Advocaat koos in Kroatië voor Jens Toornstra. Nicolai Jörgensen begon op de bank en daardoor startte Bryan Linssen in de punt van de aanval.

Dinamo Zagreb rammelde binnen twee minuten een aantal keren op de poort, maar de grootste kans was voor Feyenoord. Steven Berghuis mocht al na zeven minuten aanleggen voor een strafschop, maar zijn slechte inzet (hij schoot door het midden) werd gekeerd door Dominik Livaković van Dinamo Zagreb. Dat Feyenoord niet al snel afstand nam van de Kroaten, heeft het volledig aan zichzelf te danken. De kansen waren er namelijk wel (van Toornstra en Mark Diemers), maar die werden niet benut. Dinamo Zagreb was niet echt gevaarlijk.

Nadat Feyenoord ook in de tweede helft een aantal kansjes kreeg, kantelde de wedstrijd na ongeveer een uur. Marcos Senesi kreeg zijn eerste gele kaart en moest even later vertrekken na een lompe actie waar de scheidsrechter ook een tweede prent tevoorschijn voor toverde. Bart Nieuwkoop maakte daarna een grote kans van Luka Ivanušec onschadelijk. Na de rode kaart van Senesi bouwde Advocaat zekerheid in met het inbrengen van Eric Botteghin voor Orkun Kökcü. Jörgensen werd gebracht voor het countervoetbal waar Feyenoord in de slotfase voor koos.

Dinamo Zagreb rook bloed en zette Feyenoord onder druk. De Kroatische club haalde veel uit de kans om de scheidsrechter te beïnvloeden. De Feyenoorders ergerden zich groen en geel aan het gedrag van aanvoerder Arijan Ademi, die zich steeds liet vallen en spelers provoceerde. Een minuut voor het einde ontpopte Justin Bijlow zich tot held door een 1-op-1-inzet te keren. Dat was de grootste kans die Dinamo Zagreb nog kreeg.