Spelersrapport: Bijlow grote man bij Feyenoord, Berghuis en Linssen vallen tegen

Spelersrapport: Bijlow grote man bij Feyenoord, Berghuis en Linssen vallen tegen

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 22:57do 22-10-2020 om 22:57

Feyenoord heeft verzuimd om Dinamo Zagreb pijn te doen in de Europa League. Coach Dick Advocaat zag Steven Berghuis en Bryan Linssen grote kansen missen en zijn ploeg mede dankzij Justin Bijlow goed weg komen in de slotfase (0-0). VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Justin Bijlow – 7,5: zal Frank de Boer hebben gekeken? Bijlow had voor rust niet bijster veel te doen, maar verrichtte een geweldige redding na een klein halfuur. Ook in de slotfase hield hij zijn ploeg op de been door zich voor Ivanusec te gooien.

Bart Nieuwkoop – 6: een druistig Europees debuut van Nieuwkoop. Net als Haps hield hij zich verdedigend nog wel aardig staande, maar aanvallend was de inbreng gering.

Uros Spajic – 7: de Servische mandekker heeft zich ogenschijnlijk moeiteloos aangepast. Feyenoord stond tot de rode kaart van Senesi weinig kansen toe, mede dankzij de onverzettelijke Spajic.

Marcos Senesi – 5: de Argentijn was op weg naar een dikke voldoende, maar zijn rode kaart kwam voort uit een lompe, slecht getimede actie. Lang leek Advocaat zeer tevreden te kunnen zijn over zijn centrale duo, maar was het met tien man nog alle hens aan dek.

Ridgeciano Haps – 5,5: niet zijn beste duel van het nog prille seizoen. De linksback speelde slordiger dan we van hem gewend zijn, maar stond in verdedigend opzicht weinig kansen toe.

João Teixeira – 6,5: de entree van Teixeira in Rotterdam was veelbelovend. Tegen Dinamo Zagreb liet hij na een aarzelend begin ook weer bij vlagen zien wat hij in huis heeft. De Portugees zal meer en meer zijn stempel op het spel moeten gaan drukken.

Jens Toornstra – 6,5: de vervanger van Leroy Fer hield zich prima staande als controleur. Hij zat er een paar keer goed tussen en was een rustpunt in balbezit.

Orkun Kökcü – 5,5: Kökcü kon het ongelijk van Advocaat niet echt bewijzen bij zijn terugkeer in de basis. Hij wisselt fraaie staaltjes af met bijzonder fletse momenten.

Steven Berghuis – 5: de beste kans van de wedstrijd was voor Berghuis, wiens strafschop wel hard, maar niet zuiver was. Van de aanvoerder en beste speler van Feyenoord verwacht je net dat beetje extra. In plaats daarvan speelt hij verstoppertje.

Bryan Linssen – 5: de spits van Feyenoord werkt zich een slag in de rondte, maar op dit niveau had hij tenminste één van zijn twee honderd procent kansen moeten maken. Beide keren was Diemers de aangever.

Mark Diemers – 7: de gelegenheidslinksbuiten kreeg een penalty en schonk Bryan Linssen op schitterende wijze twee opgelegde kansen. De beste aanvaller aan Feyenoord-zijde.

Invallers

Eric Botteghin – x: kwam na 74 minuten in het veld voor Kökcü en speelde te kort voor een beoordeling.

Nicolai Jörgensen – x: kwam na 81 minuten in het veld voor Diemers en speelde te kort voor een beoordeling.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws