Ook Mertens moet AZ compliment maken: 'Dat deden ze echt goed'

Ook Mertens moet AZ compliment maken: 'Dat deden ze echt goed'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 23:20do 22-10-2020 om 23:20

Napoli-aanvaller Dries Mertens stelt dat AZ de rijen vakkundig gesloten hield in Stadio San Paolo. Van onderschatting bij de Italianen wil de Belg niets weten.

"Nee, helemaal niet. Soms heb je zo'n dag dat het niet meezit en dat het niet loopt", zegt Mertens tegen RTL. "We hebben veel energie gegeven afgelopen weekeinde (tegen Atalanta Bergamo, red.) en zijn nog op zoek naar een nieuw systeem."

In navolging van trainer Gennaro Gattuso is Mertens lovend over de Alkmaarders. "AZ speelde laag, hield de ruimtes gesloten en dat wordt het moeilijk. AZ maakte de ruimtes echt goed klein", vervolgt de oud-PSV'er. "Daarnaast was ons tempo te laag. Wij maken die ene kans niet af. Zij hebben één schot op goal en je krijgt een doelpunt tegen. Dan zit het tegen.

Mertens speelde ditmaal in een vrije rol vanaf het middenveld. "Het was moeilijk om aan de bal te komen. Zoals ik zeg: wij zijn nog aan het zoeken. Dat komt wel goed, maar het mag niet te lang duren. Het baltempo moet hoger, zeker tegen een team als AZ."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws