PSV-verdedigers krijgen ervan langs na zeperd: Moet je die Baumgartl zien

PSV-verdedigers krijgen ervan langs na zeperd: "Moet je die Baumgartl zien"

22-10-2020 23:35 Laatste update: 23:43
67

Theo Janssen geeft de verdedigers van PSV ervan langs door de tweede tegengoal tegen Granada. Mohamed Ihattaren leed balverlies op het middenveld, maar de PSV'ers hadden de goal kunnen voorkomen, vindt Janssen.

Ihattaren verloor de bal aan Machís en ging vervolgens voor de tackle. Dat had hij volgens Janssen niet moeten doen. "Dat moet hij daar niet doen, hij moet blijven lopen", zegt Janssen bij RTL.

Machís kreeg vervolgens alle tijd en ruimte om uit te halen. "Ze lopen bij PSV allemaal achteruit. Moet je die Baumgartl zien. Als hij gewoon blijft staan wordt hij in z'n gezicht geschoten en is er niets aan de hand. Je moet als verdediger als een vent staan en die bal vol op je harses laten schieten. Hij duikt zelfs weg."

 Janssen begreep niet waarom PSV-trainer Roger Schmidt defensief wisselde in de rust. Mario Götze was geblesseerd en ging naar de kant, voor hem kwam Nick Viergever. Dat de nederlaag door de absentie van Götze kwam, vindt Janssen te makkelijk "Granada was een stuk beter, echt een stuk beter. Ik weet niet of je je daar aan vast moet pinnen."

"Maar Viergever speelde achterin en Max wat hoger, ze kwamen niet meer in het spel voor. Ik vond dat niet de meest logische wissel, al zal de trainer daar zijn redenen voor hebben. Hij had ook Madueke kunnen brengen, dan heb je een aanvallende speler in dezelfde positie. Nu brengt hij een back."