'De belangrijkste goal in mijn carrière, heel lekker voor mezelf en AZ'

'De belangrijkste goal in mijn carrière, heel lekker voor mezelf en AZ'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 07:17vr 23-10-2020 om 07:17

Dani de Wit is dolgelukkig na de stunt van AZ tegen Napoli. De Alkmaarders gooiden donderdagavond alle frustraties over de slechte Eredivisie-start overboord en keerde met een 0-1 overwinning in Stadio San Paolo huiswaarts.

De Wit stond in de spits. "De belangrijkste goal in mijn carrière", reageert hij met een brede glimlach voor de camera van FOX Sports. "Dit is voor mezelf heel lekker, maar ook voor het team. Iedereen weet wel hoe we erin zaten. We hadden een zware periode en dan is dit een heel goede stap om daar uit te komen. Iedereen snakt daarnaar."

De corona-uitbraak binnen AZ verstoorde de voorbereiding op de lastige uitwedstrijd in Napels. "Het is moeilijk als je zo veel besmettingen hebt, maar we hebben een goede selectie en je ziet ook dat andere jongens op kunnen staan", zegt De Wit. "Het is belangrijk dat je keihard voor elkaar blijft werken. Dat was in deze wedstrijd anders dan normaal, want je loopt hier veel achter de bal aan, maar we hebben het gewoon heel goed gedaan."

Dat AZ zich donderdagavond kon meten met de Europese top, gaf extra motivatie. In De Telegraaf geeft de matchwinner aan dat zijn ploeg nu alleen nog maar vooruit wil kijken. "Misschien hebben we dit nodig om de weg omhoog weer te vinden. Deze zege zou wel eens heel belangrijk voor ons kunnen zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws