Piqué valt Barça-top aan: 'Een schande dat de club daar geld aan uitgegeven heeft'

Piqué valt Barça-top aan: 'Een schande dat de club daar geld aan uitgegeven heeft'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 09:32vr 23-10-2020 om 09:32

Gerard Piqué heeft in een openhartig interview een boekje open gedaan over de bestuurlijke situatie van Barcelona. De verdediger van de Catalanen is het totaal niet eens met de werkwijze van voorzitter Josep Maria Bartomeu.

Om zijn eigen positie te redden zou Bartomeu in de media nepnieuws over Piqué en Lionel Messi, zijn grootste tegenstanders, hebben laten verspreiden. "Als speler van Barcelona zie ik dat mijn club geld heeft uitgegeven, geld dat ze ons nu vragen in te leveren, om actieve spelers te kunnen bekritiseren", laat de verdediger optekenen in La Vanguardia. "Dat is een schande."

De persoon die verantwoordelijk zou zijn geweest voor het verspreiden van het nepnieuws, adviseur Jaume Masferrer, werkt nog steeds bij Barcelona. "Dat doet me heel erg pijn", zegt Piqué. "Maar ik kan er niets aan doen. Ik kan dan wel een goede relatie met de president hebben op dit moment, maar er zijn wel degelijk dingen gebeurd."

Ondertussen is Barcelona met Ronald Koeman als nieuwe trainer aardig aan het seizoen begonnen. De Catalaanse stopper, die zijn contract in Camp Nou ondanks alle problemen toch verlengde, is blij met de Nederlander. "De coach heeft een directe boodschap en die is goed aangekomen. We werken hard en ik heb een goed gevoel bij deze trainer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws