Champions League: slaagt underdog Ajax erin Atalanta te ontmantelen?

Champions League: slaagt underdog Ajax erin Atalanta te ontmantelen?

26-10-2020 21:00 Laatste update: 27-10-2020 20:42
81

Zes dagen na de ongelukkige nederlaag tegen Liverpool mag Ajax alweer aan de bak in de Champions League. Stuntploeg Atalanta Bergamo is dinsdagavond om 21.00 uur de tegenstander. Dit is jouw kans om flink te cashen bij TOTO!

De twee clubs zullen met een compleet ander gevoel toeleven naar de ontmoeting in Bergamo: waar Ajax nipt in de eerste CL-speelronde onderuit ging tegen Liverpool (0-1), overtuigde het swingende Atalanta tegen FC Midtjylland (0-4). Toch is zal het afgelopen weekend ook zijn weerslag hebben: Atalanta leed thuis tegen Sampdoria de tweede opeenvolgende nederlaag in de Serie A, terwijl Ajax de grootste zege boekte in de Eredivisie-geschiedenis.

Atalanta is de laatste jaren getransformeerd van anonieme Serie A-middenmoter tot Champions League-revelatie. De ploeg van Gian Piero Gasperini debuteerde vorig seizoen in het miljardenbal en bereikte met gewaagd en oogstrelend voetbal de kwartfinale, waarin Paris Saint-Germain op de valreep zegevierde. Nu wacht Ajax voor de Italiaanse doelpuntenmachine - vorig seizoen goed voor 116 (!) goals in 48 wedstrijden.

Ook dit seizoen is Atalanta, met de Nederlanders Hans Hateboer, Marten de Roon en Sam Lammers in de gelederen, ongekend productief, getuige de resultaten sinds de seizoenstart: 2-4 zege op Torino, 1-4 zege op Lazio en 5-2 zege op Cagliari. Toch is de ploeg van Gasperini niet onkwetsbaar. Napoli rolde Atalanta een week geleden met 4-1 op en ook Sampdoria was dus te sterk.

De aardige seizoenstart van Atalanta leidt ertoe dat de Italianen dinsdagavond de favoriet zijn. Bij een thuiszege krijg je 1,79 keer je inzet. Bonus voor Atalanta is dat de club eindelijk groen licht heeft gekregen om Champions League-wedstrijden te spelen in het verbouwde Gewiss Stadion, dat nu voldoet aan alle UEFA-eisen.

Ajax begon de Champions League dus met een nederlaag tegen Liverpool en dat zorgt ervoor dat de Amsterdammers worden gezien als de duidelijke underdog, met een odd van 3,80. Heb je vertrouwen in Ajax, dan is dat hoe dan ook een interessante bet. Voor een gelijkspel krijg je 4,35 keer je inzet.

Het wordt dinsdagavond de allereerste keer dat Ajax en Atalanta elkaar treffen. Omdat de twee clubs bekend staan om hun aanvallende voetbal, kun je ook inzetten op het aantal doelpunten dat beide teams dinsdagavond maken: wordt er vijf keer of meer gescoord, dan levert dat 2,80 per ingezette euro op. Voor zes goals of meer is zelfs een odd van 4,60 gereserveerd.

Gaat underdog Ajax met de zege aan de haal tegen aanvalsmachine Atalanta Bergamo? Speel mee en word Koning TOTO!