PSV-trainer Schmidt laat proefballonetje op: Ik heb het virus zelf ook gehad

PSV-trainer Schmidt laat proefballonetje op: "Ik heb het virus zelf ook gehad"

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 17:38vr 23-10-2020 om 17:38

PSV-trainer Roger Schmidt vindt dat er serieus moet worden gekeken naar een tijdelijke interlandstop. Niet alleen PSV, maar ook andere clubs hebben spelers besmet teruggekregen. Bij PSV werden Jordan Teze en Eran Zahavi kort na de interlandperiode positief getest op het coronavirus.

Daarna moesten ook Cody Gakpo, Pablo Rosario, Maxime Delanghe en twee stafleden verstek laten gaan vanwege een positieve test. Spelers reizen met hun club ook internationaal, maar tijdens de interlandperiode verlaten zij de zogeheten 'bubbel' en komen zij met anderen in aanraking. Schmidt is daarom voorstander van een tijdelijke interlandstop.

"In de huidige situatie met het virus moeten we nadenken of het echt zin heeft om spelers in een situatie te brengen, waarbij ze naar andere landen reizen en het virus mogelijk verspreiden", zegt Schmidt in gesprek met De Telegraaf. "Nu het deze kant op gaat en steeds meer mensen geïnfecteerd raken, ook binnen voetbalteams, denk ik dat het geen zin heeft interlands te spelen. Het is niet aan mij dat te beslissen en ik snap het belang van interlandvoetbal, maar uiteindelijk moeten we met zijn allen zorgdragen voor de gezondheid van de spelers."

PSV trad donderdag tegen Granada enigszins gehavend aan. "Je kan ook niemand de schuld geven, wanneer iemand het virus heeft, want het is vaak ook toeval of een ongelukkige omstandigheid", zegt Schmidt. "Ik heb het virus zelf ook gehad, in maart. Ik weet dat je het zomaar kan krijgen. Ik bleef gelukkig vrij van klachten, net als mijn spelers."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Eens met Schmidt?

Ja
92%
Nee
8%
(1715 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws