Monsterscores van FC Volendam en Jong Ajax, NEC wint topper van Go Ahead

23-10-2020 20:41
28

FC Volendam en Jong Ajax hebben vrijdagavond monsterscores neergezet tegen respectievelijk FC Dordrecht en MVV. Volendam won met 7-1 en Jong Ajax met 1-5.

MVV - Jong Ajax 1-5
Jong Ajax heeft de smaak na een dramatische seizoensstart te pakken. Laagvlieger MVV deed een helft leuk mee tegen de Amsterdammers en kwam na 25 minuten zelfs op voorsprong door Jerome Deom, maar al snel trok Max de Waal de stand gelijk. De 1-1 tussenstand bleef tot na de rust staan, daarna stortte MVV als een kaartenhuis in elkaar.

Devyne Rensch tekende na de rust voor zijn eerste profgoal en ook Nordin Musampa zette zichzelf (na een uur om precies te zijn) op het scorebord. MVV was het helemaal kwijt en incasseerde daarna nog treffers van Giovanni en Naci Ünüvar. Ook spits Brian Brobbey aasde op een goal, maar hij had vrijdagavond minder geluk.

Jong Ajax klimt naar de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Volendam - FC Dordrecht 7-1
Ook Volendam beleefde een zorgeloze avond tegen Dordrecht. De Schapenkoppen waren geen partij voor de Oranjehemden en keken in de rust al tegen een 4-0 achterstand aan. Francesco Antonucci en Derry John Murkin zorgden na acht minuten al voor een 2-0 voorsprong. Kevin Vermeulen had iets terug kunnen doen namens Dordrecht, maar hij miste een niet te missen kans. Daarna werd het nog 4-0 door een dubbelslag van Samuele Mulattieri.

Dordrecht deed na rust via Gianni dos Santos wel iets terug, maar dat was niet genoeg om Volendam zenuwachtig te maken. Sterker nog, de thuisploeg liep uit naar een ruime 7-1 overwinning. Murkin, Martijn Kaars en James Dean zorgden voor een vernedering voor Dordrecht.

NEC - Go Ahead Eagles 2-1
NEC blijft de aansluiting houden met de Keuken Kampioen Divisie-top na een knappe zege op Go Ahead Eagles, dat een plek in de subtop laat liggen. Makkelijk was het niet voor NEC, maar de ploeg van Rogier Meijer gaat er alsnog met de volle buit vandoor. Javier Vet maakte na twintig minuten 1-0 en na de rust werd die voorsprong verdubbeld door Rangelo Janga.

Luuk Brouwers maakte het duel vlak voor de slotfase weer spannend, maar verder dan dat kwam Go Ahead niet. NEC staat nu vijfde, Go Ahead is terug te vinden op plaats tien.