Cambuur kan periodetitel ruiken maar moet wachten na late goal De Graafschap

23-10-2020 22:55 Laatste update: 22:58
95

Lang leek de periodetitel binnen voor SC Cambuur, dat met 3-0 won van Roda JC, maar door een laat doelpunt van De Graafschap tegen Jong PSV moet de koploper van de Keuken Kampioen Divisie nog even wachten. Toch lijkt de periodetitel binnen zo goed als zeker binnen: De Graafschap moet de laatste wedstrijd in de eerste periode met achttien doelpunten verschil winnen om de periode te pakken.

SC Cambuur - Roda JC 3-0
De mannen van trainer Henk de Jong wonnen in eigen huis overtuigend van Roda JC. Robert Mühren zette zijn ploeg na ongeveer tien minuten spelen op voorsprong. Toch was er ook een tegenvaller voor de thuisploeg: Erik Schouten moest het veld met een blesurre verlaten. Tien minuten voor rust zorgde Giovanni Korte met een knap schot voor de 2-0.

Jarchinio Antonia besliste het duel één minuut na rust door de 3-0 te maken. Hiermee was de angel uit het spel van Roda, al moest Cambuur-speler Mitchell Paulissen het veld twintig minuten tijd nog verlaten. Hij kreeg zijn tweede gele kaart tegen zijn oude ploeg. De overwinning kwam echter geen moment meer in gevaar voor Cambuur.

De Graafschap - Jong PSV 2-1
Lang leek De Graafschap punten te gaan verliezen tegen Jong PSV, maar door een doelpunt van Ralf Seuntjens in de blessuretijd van de wedstrijd blijven de drie punten in Doetinchem. Het was een matige wedstrijd: Jong PSV pakte vlak voor rust de voorsprong via Dennis Vos, maar kon hier niet lang van genieten. Twee minuten later zorgde Seuntjens vanaf de stip alweer voor de 1-1.

De thuisploeg had in de tweede helft het overwicht, maar wist het net lang niet te vinden. Seuntjens besliste het duel met een laat doelpunt alsnog in het voordeel van De Graafschap, waardoor De Superboeren theoretisch nog kans maken op de eerste periode.

Almere City - NAC Breda 2-0
NAC Breda heeft na het verlies tegen Cambuur ook verloren van Almere City. De ploeg bleef lang zonder puntenverlies in de Keuken Kampioen Divisie, maar staat weer met beide benen op de grond. NAC moest tegen Cambuur en Almere een aantal spelers missen vanwege coronabesmettingen en dat was terug te zien op het veld. Elias Sörensen en Faris Hammouti beslisten het duel in het voordeel van de thuisploeg.