NAC-trainer Steijn furieus op KNVB: 'We worden nu nog eens extra gepakt'

NAC-trainer Steijn furieus op KNVB: 'We worden nu nog eens extra gepakt'

23-10-2020 23:51
107

NAC Breda verloor vrijdagavond met 2-0 op bezoek bij Almere City. Trainer Maurice Steijn is na afloop niet te spreken over het spel van zijn ploeg, maar deelt ook een flinke sneer uit richting de KNVB. Het huidige speelschema is niet vol te houden, vindt de trainer.

"Dat is een beetje de voorspellende gedachte die ik had hè, dat het onverantwoord was om te spelen", doelt Steijn voor de camera van FOX Sports op de blessures die De Rooij en Van Hooijdonk opliepen tegen Almere. "Dit is waarom we het verzoek hebben gedaan de wedstrijd uit te stellen. Mensen zitten in overbelasting en lopen tegen blessures aan. Nu raken we waarschijnlijk weer twee spelers kwijt."

NAC probeerde de KNVB ervan te overtuigen dat het huidige speelschama niet vol te houden is, maar kreeg geen gehoor vanuit Zeist. "Die staan niet open voor overleg. We hebben constant dit scenario aangegeven. Nogmaals: we hebben vandaag niet goed gespeeld. Daar gaan we niet achter schuilen. Maar wat we wel hebben gezegd is dat het onverantwoord is om met zo'n kleine groep zoveel wedstrijden in een korte periode te spelen. Dat blijkt nu ook. (...) We worden nu nog eens extra gepakt."

De stoom komt nog net niet uit de oren bij Steijn, die zich duidelijk aan het inhouden is voor de camera. "Ik zeg dit op persoonlijke titel, de KNVB moet er maar mee doen wat ze zelf willen. Volgens mij spreken de feiten voor zich. Nu kunnen we maandag alles weer oplappen en richting de volgende wedstrijd binnen twee dagen", sluit hij af.