'Ik weet nog dat we zeiden dat Gakpo er één was die het echt kon gaan halen'

'Ik weet nog dat we zeiden dat Gakpo er één was die het echt kon gaan halen'

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 09:53za 24-10-2020 om 09:53

Het internationale gezelschap van PSV herbergt met Cody Gakpo een Eindhovenaar. De vleugelaanvaller heeft zich opgewerkt tot één van de belangrijkste spelers in het team van trainer Roger Schmidt en jeugdtrainer Twan Scheepers verbaast dat niet.

Scheepers, die nu assistent is van Phillip Cocu bij Derby County, had Gakpo in de jeugd onder zijn hoede. "Ik weet nog dat wij als trainers tegen elkaar zeiden dat hij weleens één van de spelers kon zijn die het daadwerkelijk zouden halen", zegt hij tegen de Volkskrant. "Niet alleen vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar nog meer door zijn vastberadenheid."

Zo hoefde Gakpo na een wedstrijd in de jeugd niet te weten wat hij goed deed, maar wilde hij zich verbeteren. "Hij durfde zich heel kwetsbaar op te stellen", herinnert Scheepers zich. "Ook na een mindere prestatie leek hij onverstoorbaar richting zijn doel te werken."

De Eindhovense aanvaller haalde uiteindelijk het eerste nadat hij ook bij Jong PSV indruk maakte. Toch ging het Gakpo zo nu en dan niet snel genoeg, weet Scheepers nog. "Ik was vooral bezig om hem af te remmen en hem duidelijk te maken dat dit er ook bij hoort richting de top. Uiteindelijk is het dan aan de speler zelf hoe hij ermee omgaat."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws