'Berghuis was dicht bij Feyenoord-vertrek: Italiaanse interesse door clausule'

'Berghuis was dicht bij Feyenoord-vertrek: Italiaanse interesse door clausule'

24-10-2020 12:08
62

Steven Berghuis stond de afgelopen transferperiode nadrukkelijk in de belangstelling van AS Roma. De Italiaanse topclub zag pas op het allerlaatste moment van de aanvoerder van Feyenoord af, onthult de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano.

"Berghuis was op de deadline day dicht bij een transfer naar AS Roma, voordat ze besloten om een andere speler bij de club te houden", legt Romano uit bij Podcasten met Petersen van FC Afkicken. "Hij was een optie voor ze, omdat hij een afkoopsom van acht miljoen euro heeft. Roma volgde hem, het is een goede speler."

Wedden

Meer odds

De Italiaanse verslaggever sluit niet uit dat de 28-jarige aanvaller in januari alsnog bij Feyenoord vertrekt. "Houd hem in de gaten in januari of volgende zomer. Dan kan hij zomaar naar Italië of Engeland vertrekken. Het is mogelijk vanwege zijn clausule."

Berghuis was dit seizoen in vijf Eredivisie-duels goed voor zes goals en twee assists. Hij speelt sinds 2016 voor Feyenoord, dat hem na een jaar op huurbasis definitief overnam van Watford.