Ajax gewaarschuwd voor smaakmaker van Atalanta na Serie A-uitverkiezing

Ajax gewaarschuwd voor smaakmaker van Atalanta na Serie A-uitverkiezing

24-10-2020 13:35
16

Ajax is gewaarschuwd voor Alejandro Gómez in aanloop naar het Champions League-duel met Atalanta Bergamo van dindag. De 32-jarige Argentijn is uitgeroepen tot beste speler van de maand september in de Serie A.

De prijs wordt uitgereikt aan de hand van de statistieken. Zo behaalde Gómez een technische efficiëntie van 98 procent en een fysieke efficiëntie van 93 procent. De spelmaker van Atalanta scoorde in september drie keer en gaf twee assists in twee wedstrijden. Inmiddels staat de teller op vier treffers na vier competitieduels.

"Het bewijst dat Papu Gómez één van de absolute hoofdrolspelers in onze competitie is", reageert Serie A-directeur Luigi De Siervo. "Na vorig seizoen al de prijs voor beste middenvelder te hebben gewonnen, pakt hij nu de MVP-titel van de maand september door zijn sprankelende start van het seizoen. Wij zijn zeer trots om een spelmaker van dit niveau in de Serie A te hebben die over de hele wereld wordt bewonderd."

Gómez was woensdag ook trefzeker tijdens de ruime 0-4 zege bij FC Midtjylland. La Dea neemt het dinsdag in eigen huis op tegen Ajax. Eerst wacht nog een ontmoeting met Sampdoria in de Serie A.