Slechte Ajax-generale voor Atalanta: Thorsby (ex-Heerenveen) scoort, wéér verlies

24-10-2020 16:52
21

Atalanta Bergamo heeft geen vertrouwen getankt voor de Champions League-wedstrijd tegen Ajax. La Dea hebben zaterdagmiddag hun tweede Serie A-duel op rij verloren: zeven dagen na de 4-1 tegen Napoli bleek Sampdoria met 1-3 te sterk.

Atalanta had het balbezit, Sampdoria de kansen: Fabio Quagliarella groeide uit tot dé hoofdrolspeler van de tweede helft. De 37-jarige aanvalsleider opende na een kwartiertje de score na een snelle counter van de gasten: 0-1. Op slag van rust had hij ook zijn tweede kunnen maken: Sampdoria kreeg een penalty mee, maar Quagliarella miste vanaf de stip.

Die 0-2 viel in de loop van de tweede helft alsnog en werd gemaakt door oude sc Heerenveen-bekende Morten Thorsby: de Noor kopte bij de tweede paal een gevoelige voorzet van Jakub Jankto binnen. De gasten uit Genoa leken een comfortabele slotfase tegemoet te gaan, maar Atalanta wist tien minuten voor tijd alsnog door de Sampdoria-muur heen te breken. Ook de thuisploeg kreeg een penalty, Duván Zapata had wél succes: 1-2.

De ploeg van Marten de Roon, Sam Lammers – beiden gewisseld – en invaller Hans Hateboer kon zich echter niet meer herpakken en verloor uiteindelijk met 1-3 in het eigen Stadio Atleti Azzurri d'Italia: Jankto sloeg nog toe in de extra tijd. Dinsdag komt Ajax naar datzelfde stadion, waar om 21.00 uur wordt afgetrapt. Atalanta won zijn eerste poulewedstrijd tegen FC Midtjylland met 0-4.