Tien uit vijf (!) voor Lewandowski, maar Leipzig blijft nummer één na rood Zeefuik

Tien uit vijf (!) voor Lewandowski, maar Leipzig blijft nummer één na rood Zeefuik

24-10-2020 17:26 Laatste update: 17:33
16

Robert Lewandowski heeft zijn indrukwekkende Bundesliga-statistieken weer eens opgevijzeld: de Poolse superspits scoorde drie keer tegen Eintracht Frankfurt en heeft alweer tien goals na vijf wedstrijden op zijn naam staan. RB Leipzig behield echter zijn koppositie na een late thuiszege op Hertha BSC.

Bayern München-Eintracht Frankfurt 5-0
Voor Davies zat het duel met Eintracht Frankfurt er na één minuut al op: de Canadese linkspoot zwikte door zijn enkel en moest hinkend naar de kant. Toen Bayern van de schrik was bekomen, stond Lewandowski op: de Poolse goalgetter tekende met zijn linkervoet voor de 1-0 en met zijn hoofd voor de 2-0.

Het waren zijn achtste en negende competitietreffers van het seizoen: nummer tien volgde na een uur spelen. Lewandowski deed het ditmaal met rechts en maakte zijn hattrick compleet. Leroy Sané maakte het feest compleet met een dribbel over rechts en een fraaie krul in de verre hoek: 4-0. De 5-0 van Jamal Musiala in de extra tijd was de kers op de taart.

RB Leipzig-Hertha BSC 2-1
RB Leipzig is nog zonder puntenverlies en kwam na de thuiswedstrijd tegen Hertha op dertien uit vijf. De wedstrijd kwam vroeg tot ontbranding – 0-1 via Jhon Córdoba, 1-1 via Dayot Upamecano na amper tien minuten – maar zat daarna lange tijd op slot. Hertha beperkte zich vooral tot tegenhouden, zeker nadat het met tien man verder moest: Deyovaisio Zeefuik viel tijdens de rust in en had vijf minuten later al rood te pakken. De thuisploeg bleef lange tijd op 1-1 steken, maar behield in de slotfase alsnog zijn koppositie: Marcel Sabitzer benutte een penalty.

De slotfase werd gekleurd door een tweede rode kaart voor Hertha: Jessic Ngankam werd echter gespaard door de VAR en mocht alsnog blijven staan. Leipzig trok de overwinning over de streep en sluit het Bundesliga-weekend af als koploper. Borussia Dortmund kan nog naast nummer twee Bayern komen als het later op de zaterdag van rivaal Schalke 04 wint.

Overige uitslagen
Union Berlin-SC Freiburg 1-1
1. FSV Mainz-Borussia Mönchengladbach 2-3