Ramos en Modric bezorgen Koeman nederlaag in eerste El Clásico als Barça-coach

24-10-2020 17:54 Laatste update: 17:58
117

Ronald Koeman heeft zijn eerste El Clásico als coach van FC Barcelona verloren. In Camp Nou was Real Madrid met 1-3 te sterk. Sergio Ramos en Luka Modric zorgden in de tweede helft voor de beslissing in het voordeel van De Koninklijke.

Lang hoefden we na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Juan Martínez Munuera niet te wachten op het eerste spektakel. De eerste de beste kans voor Real leverde namelijk meteen een doelpunt op: Federico Valverde schoot na een goede loopactie en een goede pass van Benzema de 0-1 achter Barcelona-keeper Neto.

Barça ging echter niet bij de pakken neer zitten: een paar minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Jordi Alba denderde langs de linkerkant richting de achterlijn en trok de bal goed voor op Ansu Fati, die geen moeite had om de 1-1 achter Thibaut Courtois te schieten. Fati is hiermee de jongste doelpuntenmaker ooit in El Clásico.

Er was voldoende te beleven in de eerste helft. Beide ploegen kregen uitstekende kansen om op voorsprong te komen. Zo keerde Neto een schot van Karim Benzema, terwijl Lionel Messi Real-keeper Courtois op zijn pad vond na een goede actie, waarmee hij Ramos achter zich liet.

Na rust ging de storm wat liggen, maar waren er alsnog voldoende ruimtes voor beide teams om gevaarlijk te worden. Real pakte met nog ongeveer een halfuur te spelen de voorsprong: de VAR greep in na opzichtig vasthouden van Lenglet bij Ramos. De Real-aanvoerder ging zelf achter de bal staan en liet Neto kansloos: 1-2.

Koeman probeerde met een aantal aanvallende wissels wat te forceren, maar zijn ingrepen hadden juist het omgekeerde effect. Real werd steeds gevaarlijker, maar Neto hield Barcelona nog lang op de been. Zelfs de uitstekend spelende Barcelona-keeper kon echter niet voorkomen dat er nog een derde treffer kwam voor Real: Luka Modric slalomde door de defensie, omspeelde Neto en schoot knap raak met buitenkant voet.

Real-coach Zinedine Zidane komt door de overwinning tegen de eeuwige rivaal in wat rustiger vaarwater terecht. De Fransman stond onder druk na de nederlagen tegen Cádiz (1-0) en Shakhtar Donetsk (2-3). De druk komt er voor Koeman steeds meer op te staan: Barcelona pakte zeven punten uit vijf wedstrijden.