Utrecht toont zich effectief op cruciale momenten en legt Twente over de knie

24-10-2020 20:39
105

FC Utrecht heeft drie punten overgehouden aan het thuisduel met FC Twente. De Domstedelingen keken al na één minuut tegen een achterstand aan, maar sloegen vlak voor en vlak na rust zelf toe: 2-1.

Twente had nog geen minuut nodig om het doel te vinden in de Galgenwaard. Danilo Pereira zette zijn naam al snel op het scorebord door een voorzet van Václav Cerny binnen te werken. Saillant, omdat de Tsjechische vleugelaanvaller door FC Utrecht werd verhuurd aan Twente en dus aan de basis stond van een goal tegen zijn eigenlijke werkgever.

Door die goal kon de ploeg van trainer Ron Jans zich wat meer terugtrekken en Utrecht laten komen. Dat deden de Domstedelingen maar wat graag en vlak voor rust viel de verdiende gelijkmaker. Bart Ramselaar, die een paar minuten eerder nog zag hoe Sander van de Streek een grote kans liet liggen, schoot hard raak en bezorgde zijn ploeg daarmee op een perfect moment de gelijkmaker.

Datzelfde kon gezegd worden van de 2-1, die wél op naam kwam van Van de Streek. Hij prikte vlak na de rust binnen en dwong het bezoek uit Enschede daarmee tot een andere tactiek. Zij waren immers voor een resultaat naar de Domstad gekomen en gingen in de tweede helft dan ook op zoek naar de gelijkmaker.

Tien minuten voor tijd leek die opdracht in het water te vallen toen Bart Ramselaar de 3-1 inschoot, maar die gaol werd na lang VAR-beraad afgekeurd wegens buitenspel. Een spannende slotfase brak daarmee aan, waarin Twente nog wat probeerde te forceren. De goal viel ondanks zes minuten extra tijd echter niet meer en daardoor blijven de Tukkers niet in het spoor van koploper Ajax. Utrecht wordt voorlopig de nummer zeven.