Liverpool wordt tweemaal dwarsgezeten door VAR, maar wint weer eens in eigen land

Liverpool wordt tweemaal dwarsgezeten door VAR, maar wint weer eens in eigen land

24-10-2020 22:52
51

Liverpool won midweeks van Ajax en heeft nu ook binnen de eigen landsgrenzen weer een zege geboekt, na de League Cup-uitschakeling tegen Arsenal, de 7-2 tegen Aston Villa en de 2-2 tegen Everton. The Reds hadden het in eigen huis niet makkelijk met Sheffield United, maar stuurden The Blades wel met nul punten terug naar huis.

Na amper een kwartiertje moest Liverpool al zijn eerste tegenvaller slikken: Fabinho – opnieuw de vervanger van de zwaar geblesseerde Virgil van Dijk – tikte op de rand van de zestien Oli McBurnie aan en de bal ging op aanraden van de VAR op de stip. Sander Berge zette de gasten vervolgens op voorsprong: 0-1.

Liverpool moest het antwoord lang schuldig blijven, maar kon uiteindelijk op zijn aanvallers rekenen: Mohamed Salah dwong Aaron Ramsdale vlak voor rust tot een redding, Roberto Firmino tekende in de rebound voor de 1-1. De thuisploeg wilde doordrukken en rook via Salah een aantal keren aan de 2-1: de Egyptenaar scoorde zelfs na een uur spelen, maar de VAR had buitenspel geconstateerd. Niet lang na die afgekeurde goal van Salah kwam Liverpool alsnog op voorsprong: Sadio Mané week uit naar links en gaf voor, Diogo Jota maakte al koppend de 2-1.

De buit was echter nog niet binnen voor Liverpool: Salah leek de wedstrijd te beslissen, maar raakte de paal en liet Sheffield in leven. The Blades konden echter niet meer tot een slotoffensief komen: Liverpool komt naast stadgenoot Everton aan kop, maar The Toffees hebben nog een wedstrijd tegoed.