Heerenveen blijft zonder grote moeite in Eredivisie-top: twee keer rood voor Emmen

24-10-2020 22:52 Laatste update: 22:56
74

SC Heerenveen heeft de draad weer opgepakt na de 5-1 nederlaag bij Ajax. De Friezen handhaven zich in de Eredivisie-top na een zorgeloze 4-0 overwinning op FC Emmen, die in het eerste half uur gestalte kreeg en in de tweede helft werd uitgebouwd.

FC Emmen opende aardig, maar kon zijn veldoverwicht in de openingsfase niet omzetten in grote kansen. Daar werden de gasten uit Drenthe na het eerste kwart hard voor gestraft: tussen minuut 26 en minuut 30 had Heerenveen de stand plotseling naar 2-0 getild. Henk Veerman kon ongehinderd de openingstreffer binnen schuiven, basisdebutant Benjamin Nygren kreeg even later ook alle ruimte om voor 2-0 te zorgen.

Mitchell van Bergen had zelfs de 3-0 op de schoen, maar dat leed bleef Emmen bespaard. Kort na rust viel de wedstrijd echter alsnog in het slot: Simon Tibbling pakte in een paar minuten tijd twee gele kaarten en mocht de catacomben opzoeken. Heerenveen deed het rustig aan, maar drukte in de slotfase alsnog het gaspedaal in en scoorde opnieuw twee keer in korte tijd. Rodney Kongolo kreeg een afgeslagen bal plotseling voor de voeten en scoorde fraai met de hak: 3-0. Henk Veerman verscheen kort daarna weer voor Dennis Telgenkamp en maakte zijn tweede van de avond: 4-0.

Kort daarna werd de voetbalavond nóg iets ellendiger voor Emmen. Nikolai Laursen haalde Pawel Bochniewicz onderuit en kreeg tot zijn stomme verbazing direct rood: de VAR keek het moment nog terug, maar Emmen moest alsnog met negen man verder. De mannen van Dick Lukkien hadden echter geluk dat Heerenveen het wel best vond. Arbiter Van der Eijk trok vijf minuten extra tijd bij, die plichtmatig uitgespeeld werden: het bleef bij 4-0.

Heerenveen staat op 13 punten en komt voorlopig naast nummer twee PSV. Emmen wacht nog altijd op zijn eerste zee en komt voorlopig niet weg van de onderste plekken.