Van Hintum eist hoofdrol op bij FC Groningen: twee assists en doelpunt

25-10-2020 14:07
24

FC Groningen heeft zondagmiddag de derde overwinning van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Fortuna Sittard was Bart van Hintum de grote man met twee assists en een doelpunt: 1-3.

Groningen scoort ook dit seizoen nauwelijks, maar kreeg zondagmiddag in Zuid-Limburg de smaak te pakken. Jörgen Strand Larsen, die in de voorbije transferperiode overkwam van Sarpsborg 08 FF en een goede indruk maakte, zorgde in de eerste helft voor twee goals. Twee keer was Van Hintum met een voorzet de aangever.

Danny Buijs kon geen beroep doen op Arjen Robben. De 36-jarige aanvaller viel vorige week tegen FC Utrecht (0-0) nog in, maar werd niet fit genoeg bevonden om mee te reizen. Robben werd echter niet gemist, want Groningen was simpelweg een maatje te groot voor Fortuna.

Omdat Groningen er niet in slaagde de kansen op de beslissing af te maken - onder meer Daniël van Kaam vergat de trekker over te halen - mocht Fortuna Sittard blijven hopen op een comeback. Uit het niets kwam de ploeg van Kevin Hofland na rust op 1-2: Patrick Joosten maakte een onhandige overtreding en Mats Seuntjens benutte de toegekende penalty.

Groningen gaf de drie punten echter niet uit handen. Na twee assists was het een kwartier voor tijd linksback Van Hintum zelf die zijn ploeg in veilige haven loodste met een rake vrije trap.